Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Thunder and the house of magic κριτική ταινίας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Jeremy Degruson, Ben Stassen
HΘΟΠΟΙΟΙ:  Cinda Adams, George Babbit, Murray Blue, Doug Stone


 Το "Thunder and the house of magic" είναι μια καθαρά οικογενειακή ταινία για ένα σαββατιάτικο απόγευμα στο cinema.Και οι γονείς θα χαλαρώσουν και τα παιδιά θα το διασκεδάσουν.

Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: Ο Thunder, ένα πορτοκαλί γατάκι, βρίσκεται ξαφνικά παρατημένο από τους ιδιοκτήτες του στους δρόμους. Ψάχνοντας για νέα κατοικία, πετυχαίνει ένα μεγάλο σπίτι όπου μέσα του κατοικούν διάφορα παράξενα πλασματάκια..Το σπίτι όμως έχει να αντιμετωπίσει  ένα σοβαρό πρόβλημα. Παράλληλα,ο Τζακ το λαγουδάκι και η Μάγκι το ποντίκι, που είναι από τους  κάτοικους αυτού του παράξενου σπιτιού  συνωμοτούν για να διώξουν τον Thunder από την κατοικία τους...

Ο  Βέλγος Ben Stassen επιστρέφει μετά το «Fly me to the moon» και τις «Οι Περιπέτειες του Σάμμυ» ,
με πρωταγωνιστή ένα πορτοκαλί και αξιαγάπητο γατάκι που το έχουν παρατήσει οι ιδιοκτήτες του στο δρόμο, και μας τοποθετεί σε έναν κόσμο χαριτωμένο, γεμάτο "ζωντανά" και έντονα χρώματα. 

Ένα ακόμη καλό κομμάτι της ταινίας είναι το soundtrack, το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια ανεβαστικά και γεμάτα ενέργεια, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τον κεντρικό χαρακτήρα, τον πορτοκαλί γατούλη, Thunder.

Το animation εντυπωσιακό (οι σκηνοθέτες πόνταραν στην 3D έκδοσή του), με χαρούμενα και έντονα χρώματα που γίνεται συμπαθές στα μάτια μας καθώς παρακολουθούμε για 1 ώρα και 20 λεπτά την περιπέτεια του μικρούλη Thunder αλλά και των άλλων πλασμάτων που κατοικούν σε αυτό το γεμάτο μαγεία σπίτι.


Από αυτή τη μαγεία όμως απουσιάζει η πρωτοτυπία. Το σενάριο ακόμη και η απεικόνισή του, δεν έχουν κάποια πρωτοτυπία. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως μερικά ζωάκια έχουν ιταλική ή ισπανική προφορά, είναι ένα χιλιοειπωμένο χαρακτηριστικό τέτοιου είδους ταινιών. Μετά τα μισά αρχίζει να παίρνει χαρακτήρα κουραστικό και μονότονο.Παράλληλα, όσο παρακολουθούμε τη "μαγική" αυτή περιπέτεια, βρίσκουμε κάποια στοιχεία που θυμίζουν προηγούμενα επιτυχημένα animation όπως το οσκαρικό "Up".

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το "μαγικό σπίτι" να είναι μόνο για τους μικρούς θεατές...


Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία: 2/5


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου