Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Life κριτική ταινίας

Σκηνοθέτες: Anton Corbijn
Ηθοποιοί: Dane DeHaan, Joel Edgerton, Robert Pattinson, Ben Kingsley


Μια μικρή γνωριμία με τον ηθοποιό-θρύλο. 
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Anton Corbijn, ένας σκηνοθέτης που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας πλέον μετά από δύο αξιόλογα έργα του, το “Control”(2007) και το “A Most Wanted Man”(2014) με τον αδικοχαμένο και αγαπημένο Philip Seymour Hoffman.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της φιλίας του φωτογράφου Dennis Stock και του James Dean που ξεκίνησε όταν ο πρώτος ανέλαβε να φωτογραφήσει τον ηθοποιό για το περιοδικό LIFE το 1955. 
Ο νεαρός τότε φωτογράφος Dennis Stock, ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό James Dean, στην προσπάθεια του να δώσει φρέσκο υλικό στο περιοδικό για το οποίο δουλεύει. Ο James είναι χαοτικός, παρασύρεται εύκολα, αλλά ο Dennis βάζει σκοπό του να τον κάνει να συγκεντρωθεί ή έστω να εμφανιστεί στις συναντήσεις τους. Οι δυό τους θα βρεθούν από την ξέφρενη Νέα Υόρκη στην ενδοχώρα- στο πατρικό του James Dean στην Ιντιάνα. Ο Dennis πιστεύει ότι φωτογραφίζει έναν αστέρα που σύντομα θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο- αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι συλλαμβάνει με το φακό του τις τελευταίες στιγμής απλότητας και οικειότητας που θα έχει ποτέ ο James Dean.

Dane DeHaan και Robert Pattinson ενσαρκώνουν μια παράξενη σχέση στον κινηματογραφικό κόσμο του Corbijn που μας μεταφέρει στη νοσταλγική, τζαζ δεκαετία του '50 μέσα από μια θαυμάσια ανασύσταση της εποχής. Οι δύο νεαροί ηθοποιοί, ειδικά ο DeHaan που υποδύεται τον Dean, κουβαλάνε στις πλάτες τους το βάρος δύο σημαντικών διάσημων ονομάτων. Καταφέρνουν όμως και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ρόλων τους, πράγμα αξιοπερίεργο για την περίπτωση Pattinson. Σκηνογραφία και ενδυματολογία τους βοηθούν στο έπακρο να μπουν στο πετσί του ρόλου αλλά και εμάς να ταξιδέψουμε για λίγο σε εκείνη την εποχή.

Προβλήματα παρουσιάζει κυρίως το σενάριο καθώς περιλαμβάνει ανούσιους διαλόγους. Μαθαίνουμε μεν αρκετά για τη ζωή του ηθοποιού αλλά ίσως όχι με τον σωστό τρόπο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το να καθυστερήσει η δημιουργία του ενδιαφέροντος από πλευράς θεατή. 

Με την εμφάνιση των τίτλων τέλους, αισθάνεσαι πως έχεις έρθει "κοντά" με τον ακόμη και μέχρι σήμερα πιο μυστηριώδη σταρ όλου του πλανήτη.
Δυστυχώς, βρίσκεται στην κατηγορία των ταινιών που μετά από μία ώρα περίπου την ξεχνάς.

Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 2.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου