Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Tι θα δούμε το φετινό φθινόπωρο στις κινηματογραφικές αίθουσες?


Η εποχή του φθινοπώρου έκανε (επιτέλους) τα πρώτα της βήματα. Και φυσικά, εκτός από το γεγονός πως είναι μια από τις γοητευτικότερες περιόδους του χρόνου, είναι και μια από τις ιδανικότερες για να πάμε κινηματογράφο.

Στις πρώτες μέρες του φθινοπώρου κάνει την πρεμιέρα του
το "Inside Out" ή αλλιώς "Τα μυαλά που κουβαλάς" (ακόμη ένας εμπνευσμένος ελληνικός τίτλος). Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar  που ξετρέλανε τους πάντες στο τελευταίο φεστιβάλ Καννών. H Riley ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο. Όπως μας λέει και η ταινία: Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση (κάτι έχουμε καταλάβει!).

Το "Inside Out" δεν είναι το μοναδικό πολυαναμενόμενο animation όμως. Προς το τέλος του μήνα έρχονται και τα Μinions στην ομότιτλη ταινία. Τα κίτρινα αξιολάτρευτα πλασματάκια που αγαπήσαμε μέσα από το "Εγώ ο Απαισιότατος" και υπήρξαν ο βασικό λόγος για να βγει και δεύτερο μέρος, έχουν τώρα τη δική τους ταινία και υπόσχονται τρελές, κουτοπόνηρες περιπέτειες. 
Τον Σεπτέμβρη έρχεται και μια...ροκού Mέριλ Στρίπ με το "Η Ρίκι και η Ροκ". Σε αυτήν την ταινία τραγουδάει φορώντας μαύρο δερμάτινο παντελόνι (που της πάει απίστευτα), με ήχους ηλεκτρονικής κιθάρας το Bad Romance της Lady Gaga!...Ναι αυτή η γυναίκα είναι ένας από τους χαμαιλέοντες του κινηματογράφου!

Το "Χάρισμα" με τους Άντονι Χόπκινς και Kόλιν Φάρελ, διηγείται την ιστορία του βετεράνου πράκτορα του FBI και της συνεργάτιδας του, που ζητούν τη βοήθεια ενός χαρισματικού, συνταξιοδοτημένου γιατρού, για να επιλύσουν μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία. 

Ο Σεπτέμβρης θα έχει και blockbuster. Ο επιβλητικός "Λαβύρινθος" που είδαμε πέρυσι επιστρέφει με το δεύτερο μέρος του που έχει τίτλο "Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες". Η ταινίες του «Λαβύρινθου» βασίζονται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων. Και φυσικά, επειδή κινηματογραφική χρονιά χωρίς super hero ιστορία δεν γίνεται, έρχεται ο "Ant-Man" του Πέιτον Ριντ.

Οι "Πεινασμένες Καρδιές" είναι ίσως η πιο αξιόλογη ρομαντική ταινία τους μήνα και όχι μόνο καθώς σαν φιλμ, μοιάζει να μπερδεύει τα όρια ανάμεσα στη ρομαντική κομεντί, την ιστορία αγάπης αλλά και τον τρόμο. Ο σκηνοθέτης Σαβέριο Κονστάνζο έγραψε το σενάριο που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μάρκο Φραντζόζο, μετά το χωρισμό του από τη γυναίκα του.


Τον Οκτώβριο θα έχουμε δύο δυνατά ονόματα σκηνοθετών. Ρίντλευ Σκότ και Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο πρώτος επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο "The Martian" ("Η διάσωση") όπου πρωταγωνιστούν οι Ματ Ντέιμον και Τζέσικα Τσαστέιν (και οι δύο ξανά σε διαστημική ταινία, μετά το "Interstellar"!). Η πλοκή της ταινίας περιφέρεται γύρω από μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, όπου ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Ουάτνεϊ είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη… Το διάστημα τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική του!

Ένα βιογραφικό δράμα, το "Pawn Sacrifice" ή "Θυσιάζοντας Ένα πιόνι" με τον Τόμπι Μαγκουάιρ, είναι μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Διαδραματίζεται στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, όταν ο Αμερικανός υπερ-ταλαντούχος σκακιστής Μπόμπι Φίσερ βρίσκεται ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις, αφού αντιμετωπίζει την Σοβιετική αυτοκρατορία στο πρόσωπο του εθνικού τους αστέρα στο σκάκι.

Ο Σπίλμπεργκ μας βουτά στα άδυτα της "Γέφυρα των κατασκόπων". Ο Τζέιμς Ντόνοβαν (Τομ Χανκς), ένας δικηγόρος από το Μπρούκλιν, βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για την διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου.
Τον ίδιο μήνα, ο αγαπημένος Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, πρωταγωνιστεί στην ιστορία του Γάλλου ακροβάτη Philippe Petit, ο οποίος το 1974 επιχείρησε, περπατώντας επάνω σε τεντωμένο σκοινί, να διασχίσει από το ένα κτίριο των Διδύμων Πύργων στο άλλο! Η ταινία έχει τίτλο "The Walk".

Το "Βlack Mass" σηματοδοτεί την επιτέλους επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στους σοβαρούς ρόλους ή μάλλον στους ρόλους που απαιτούν μια ποιότητα ερμηνείας, καθώς τον είχαμε βαρεθεί σε ρόλους-πολλαπλάσια του αλητάριου πειρατή Σπάροου. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Whitey Bulger, του πιο δικτυωμένου και διάσημου μαφιόζου εγκληματία στην ιστορία της Νότιας Βοστόνης, ο οποίος αποφάσισε να γίνει κατάσκοπος της C.I.A... Τον μαφιόζο υποδύεται, φυσικά, ο Ντεπ.

Ο τρίτος και τελευταίος μήνας του φθινοπώρου, ο Νοέμβριους, έρχεται με το "99 Homes"-παραγωγή του 2014 και προβλήθηκε στο περσινό (55ο) Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ένα ουμανιστικό θρίλερ που μιλάει για τον οικοδόμο Ντένις Νας, στον οποίο γίνεται έξωση από το σπίτι του μαζί με τη μητέρα του και τον εννιάχρονο γιο του. Ο Ντένις προσπαθεί να ξανακερδίσει το σπίτι τους κάνοντας συμφωνία με το διάβολο και δουλεύοντας για τον Ρικ Κάρβερ, τον διεφθαρμένο μεσίτη που τους έκανε έξωση. Σε σκηνοθεσία του αξιόλογου Ραμίν Μπαχράνι με τους Μάικλ Σάνον και Άντριου Γκάρφιλντ.

Αυτά προς το παρόν!
Καλές (δροσερές) προβολές!

Παρασκευή Γιουβανάκη
*αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Θερμαικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου