Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Σινέ- προτάσες, Oκτώβριος 2015




OLD CLASSIC, Κλασσικές ταινίες από το ’60 & πριν:
Broken Blossoms ή The Yellow Man and the Girl (1919)

Βωβό μελόδραμα δια χειρός D. W. Griffith που εξιστορεί την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ζει με τον βίαιο πατέρα της και κάποια στιγμή συνάπτει σχέση με έναν νεαρό Κινέζο πρόσφυγα, σε μια εποχή όταν το Λονδίνο ήταν ένα άκρως βάναυσο μέρος για να ζεις.
Δύσκολη συναισθηματικά ταινία, πράγμα λογικό αφού πραγματεύεται ένα εξίσου δύσκολο θέμα.
Περιέχει μια από τις συγκλονιστικότερες σκηνές στην ιστορία του Κινηματογράφου, η διάσημη σκηνή της ντουλάπας. 
Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι συγκλονιστικές.


Σινέ-διασκέδαση για όλους: 
Moonrise Kingdom (2012)
Ο πάντα πολύχρωμος και ερωτεύσιμος κόσμος του Wes Anderson, μας αφηγείται την ερωτική ιστορία ενός ανήλικου ζευγαριού την εποχή ενός καλοκαιριού, μέσα από τη δική του μάτια. 


CINEFIL:
The  Return (2003)

Aριστούργημα από τον  Andrey Zvyagintsev.
Ύστερα από χρόνια απουσίας, ο αυταρχικός πατέρας δυο ανήλικων παιδιών επιστρέφει σπίτι και τα παίρνει για ένα ταξίδι με άγνωστο προορισμό. Road movie ενηλικίωσης ή ένα σχόλιο για την σύγχρονη Ρωσία όπως εύστοχα συνηθίζει να κάνει ο σκηνοθέτης. Μετά από αυτό, αξίζει να δείτε, το τελευταίο του δημιούργημα, το συγκλονιστικό "Leviathan".



SMALL DIAMONDS, αληθινά διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου:
The Elephant Man (1980)
Κάπου στην Αγγλία της βικτωριανής εποχής, ένας χειρουργός (Anthony Hopkins) συναντά έναν φριχτά παραμορφωμένο άντρα, ο οποίος επιβιώνει κάνοντας το τέρας σε διάφορα τοπικά πανηγύρια. Σιγά σιγά θα ανακαλύψει πίσω από αυτό το τερατόμορφο πρόσωπο κρύβονται πραγματικά συναισθήματα. Σε σκηνοθεσία David Lynch, το ''The Elephant Man'' ισορροπώντας προσεχτικά ώστε να μην πέσει στο κενό του μελοδράματος θίγει το πως αντιμετωπίζεται η διαφορετικότητα από την "ανθρωπότητα".


Ταινίες χωρίς διθυραμβικές κριτικές αλλά εμείς τις γουστάρουμε:
Scoop (2006)

Ο Woody Allen παραδίδει μια απολαυστική ταινία μυστηρίου με έξυπνο και πετυχημένο χιούμορ. Πρωταγωνιστούν οι Hugh Jackman και Scarlett Johansson.
Μετά τον θάνατο του, ένας δημοσιογράφος ξεγελάει τον χάρο, εμφανίζεται ως φάντασμα σε μια φοιτήτρια δημοσιογραφίας και τις αποκαλύπτει το όνομα ενός serial killer του Λονδίνου… 


Καλή προβολή!
Παρασκευή Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου