Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Insidious: Chapter 3 κριτική ταινίας


Σκηνοθεσία:  Leigh Whannell
Ηθοποιοί: Dermot Mulroney, Hayley Kiyoko, Stefanie Scott

Ο Leigh Whannel, σεναριογράφος του "Saw" και των δύο πρώτων-κάπως καλύτερων, "Insidious", σκηνοθετεί και γράφει το "Κεφάλαιο 3" που επικεντρώνεται για μια ακόμα φορά στη μετά θάνατον ζωή και τις εγκλωβισμένες ψυχές.  
Το τρίτο κεφάλαιο του πολυδιαφημισμένου franchise τρόμου ξεκινάει ανάποδα, με αναδρομική ισχύ. Η ιστορία του προηγείται αυτής των δύο πρώτων ταινιών. Αυτή τη φορά είμαστε καλεσμένοι στο σπίτι μιας καινούργιας οικογένειας και όχι πια της πολύπαθης οικογένεια Lambert. Και οι δύο, όμως, οικογένειες έχουν κάτι κοινό. Και οι δύο κρύβουν ένα τρομακτικό μυστικό, το οποίο καλείται να ανακαλύψει η επίλεκτη ομάδα κυνηγών φαντασμάτων με αρχηγό την Elise (Lin Shaye) και βοηθούς τους Tucker (Angus Sampson) και Specs (Whannell). Μια έφηβη κοπέλα (Stefanie Scott) έχει γίνει στόχος μιας άκρως επικίνδυνης απόκοσμης οντότητας που έρχεται από μια άλλη διάσταση. Ο πατέρας της (Dermot Mulroney) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το κακό.


Μέχρι να θυμηθεί να εμφανιστεί το πρώτο "μπου!", έχεις έρθει αντιμέτωπος με μια αφόρητα φλύαρη εναρκτήρια σκηνή που συνοδεύουν αμέτρητα φλύαρα κλισέ. Έχεις ξεχάσει  ότι βλέπεις ταινία τρόμου και έχεις βαρεθεί τις εκνευριστικές κλαψοτσιρίδες που βγαίνουν από την κοπελίτσα που πρωταγωνιστεί (και πληρώθηκε για αυτό!) Ο..."τρόμος" 'έρχεται από αμάξια που πετάγονται ξαφνικά και άλλα τέτοια ωραία... Α ναι! υπάρχει και μια υποτιθέμενη παράξενη φιγούρα που χαιρετά, τόσο τρομαχτική που ένα σκιάχτρο είναι χίλιες φορές περισσότερο τρομαχτικό από αυτήν! Τουλάχιστον όσον αφορά τα κακά πνεύματα της ιστορίας, το ένα παρουσιάζεται όντως στοιχειωτικό με τη μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο (διόλου τυχαίο που θυμίζει τον κακό του "Saw"), ενώ ξαναβλέπουμε την "δεν θα σε αφήσω να κοιμηθείς το βράδυ" πανταχού παρούσα  "Bride In Black".

Υ.Γ.1 Ο σεναριογράφος Leigh Whannell, καλύτερα να έμενε μόνο στα πλαίσια του σεναρίου και να μην έπιανε την κάμερα. Βασικά, να μην έμπαινε καν στον κόπο να γράψει. 

Υ.Γ.2  Και κάπου εδώ είναι που λέμε "ΦΤΑΝΕΙ!".

Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία: 0.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου