Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Cinderella κριτική ταινίας


Σκηνοθέσία: Kenneth Branagh
Ηθοποιοί: Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Hayley Atwell, Lily James, Richard Madden, Ben Chaplin, Holliday Grainger,Stellan Skarsgård

Η Disney συνεχίζει την παράδοση της μεταφοράς κλασικών παραμυθιών στη μεγάλη οθόνη και μετά τη μεγάλη εμπορική επιτυχία του «Maleficent» μας παρουσιάζει μια νέα υπερπαραγωγή με λαμπερό καστ και υψηλές προδιαγραφές.  Η Σταχτοπούτα που εδώ αποκαλείται "Έλλα", επιχειρεί να δεθεί με τη νέα της μητριά, αλλά και τις δύο κόρες της, ενώ εκείνες της φέρονται απάνθρωπα. Όλα όμως θα αλλάξουν μετά από τον χορό στον οποίο θα πάει με τη βοήθεια της μαγικής της νονάς.. H νέα ταινία της Disney, παραμένει πιστή στο κλασικό, πασίγνωστο ομώνυμο παραμύθι και δίνει σάρκα και οστά στη διαχρονική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950.

O "πάντα δραστήριος θεατράνθρωπος"-όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, Kenneth Branagh παίρνει το τιμόνι της σκηνοθεσίας και οδηγεί την "Σταχτοπούτα" σε έναν πανέμορφο παραμυθένιο κόσμο, όπως ακριβώς αρμόζει στην κλασική αυτή ιστορία που λίγο πολύ όλοι μας από μικροί αγαπήσαμε. Ο μαγευτικός κόσμος της Έλλα ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά του και μας υποδέχεται, και ας υπάρχουν απειλητικές παρουσίες όπως η εκθαμβωτική κακιά μητριά Cate Blanchett.

Η σκηνογραφία και η ενδυματολογία είναι εξίσου παραμυθένιες. Τα κοστούμια ανέλαβε η βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια Sandy Powell ("The Aviator", "Shakespeare in Love"). Αξίζει εδώ να προσθέσουμε πως σημείο αναφοράς για τα κοστούμια ήταν η δεκαετία του ’40 και το ύφος ήταν πολύχρωμο, με αναφορές στον καλό και κακό χαρακτήρα του κάθε ήρωα. Και φυσικά ένα καλό παραμύθι δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την αντίστοιχη μαγευτική μουσική. Το soundtrack της "Cinderella" ανταποκρίνεται επάξια στο ρόλο του!

Ένα ακόμη όμορφο στοιχείο είναι ότι ο χαρακτήρας της ταπεινής Σταχτοπούτας παρουσιάζεται πιο δυναμικός, σταματά να είναι το υπάκουο πρόβατο και υψώνει επιτέλους το ανάστημα της (έστω και λίγο) και έρχεται σε αντιπαράθεση με την αντιπαθέστατη μητριά της.
Καλή προβολή!

Υ.Γ. -Are you ready?
-For anything, so long as it's with you!

Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 3.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου