Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

The Mule κριτική ταινίας

 Σκηνοθεσία: Tony Mahony και Angus Sampson
Ηθοποιοί: Hugo Weaving, Angus Sampson, Leigh Whannell, John Noble

Έρχεται από την Αυστραλία μια ιστορία που βασίζεται (όλως παραδόξως) σε αληθινά περιστατικά. Βρισκόμαστε στο 1983 στη Mελβούρνη. Ο αφελής, σαραντάρης Ray, για να γλυτώσει τους χρεωμένους γονείς του,  δέχεται να μεταφέρει μισό κιλό Ηρωίνη από την Μπανγκόκ στο Σίδνεϊ. Συλλαμβάνεται όμως και μπλέκει σε έναν άνευ προηγουμένου εφιάλτη. 
Ένας από τους σεναριογράφους είναι και ο  Leigh Whannell, που έχει υπογράψει εκτός των άλλων τις ταινίες "Saw" (έτσι εξηγούνται οι τέρμα αηδιαστικές σκηνές) και "Insidious".

Μαύρη κωμωδία λοιπόν για τη διακίνηση ναρκωτικών με πρωταγωνιστή έναν χαρακτήρα με σκέτη φλωρόφατσα που δεν σε πείθει με τίποτα πως για όλα είναι ικανός, ώσπου να ολοκληρωθεί και η τρίτη πράξη. Και μάλλον αυτό είναι ένα από τα θετικά του "The Mule". Οι εκπλήξεις. Αηδιαστικές και μη. Παρά τα κλισέ του σεναρίου (το δίδυμο κάφρου-ρεμάλι και  ήρεμου μπάτσου), η πλοκή καταφέρνει να σε κρατήσει σε αγωνία...για το αν τελικά ο Ray πάει τουαλέτα για το χοντρό. Φτάνεις όμως σε σημείο να αναρωτηθείς "Πόσο ακόμη θα το τραβήξουν?", οπότε η γωνία αυτή κάπου περνά στα αζήτητα. 



Σίγουρο συν της ταινίας είναι το εξαιρετικό cast. Ο Hugo Weaving, όσο εκνευριστικός και αν είναι ο χαρακτήρας που υποδύεται-δηλαδή ο κάφρος μπάτσος, παραμένει απίθανος και κλέβει την παράσταση στις σκηνές που εμφανίζεται. Ο Angus Sampson ως κακόμοιρος Ray είναι εξαιρετικός. Απολαυστικός και ο John Noble, ο "θα σε σκοτώσω γλυκά" και με σαρδόνιο χαμόγελο κακός.
Γενικά οι ηθοποιοί και σεναριακοί χαρακτήρες είναι ένας και ένας. 

Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 2.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου