Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αυτό το όσκαρ ποιος θα το πάρει; Oι πολυαναμενόμενες ερμηνείες της χρονιάς.

Μποξέρ, ντεντέκτιβ, υπερήρωες, εμμονοληπτικές εξαρτημένες τραγουδίστριες. Απ' όλα έχει η νέα κινηματογραφική σαιζόν που κοιτάζει κατάματα τα βραβεία Όσκαρ. Ποιος θα είναι ο τυχερός; Το cinemag.gr ποντάρει.


-Τζέικ Τζίλενχαλ

 Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Μεταμορφώνεται από ταινία σε ταινία, σημειώνοντας εκπληκτικές, «λιγομήλιτες» ερμηνείες. Παράλληλα, μέσα από τους ρόλους του προσπαθεί να περάσει τις κοινωνικές ανησυχίες του όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα περιβαλλοντικά προβλήματα και κάποιες πολιτικές του ιδέες.
 Για τον ρόλο του ως μπόξερ στο πολυαναμενόμενο «Southpaw» («Ο Αριστερόχειρας» στα ελληνικά), πέρασε έξι μήνες στο γυμναστήριο, έτρεχε δέκα χιλιόμετρα καθημερινά και έκανε (φυσικά) ειδική διατροφή. Ο σκηνοθέτης της ταινίας υποστηρίζει πως «Τον μεταμορφώσανε σαν τέρας». Και πραγματικά από φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει αλλά και από το τρέιλερ, με δυσκολία αναγνωρίζουμε πως αυτός είναι ο γλυκός Τζέικ Τζίλενχαλ.
  Ήρθε η ώρα του λοιπόν, να φλερτάρει με το πρώτο του Όσκαρ.



-Μπεν Άφλεκτ
Όταν έσκασε η βόμβα πως αυτός θα είναι ο νέος Μπάτμαν στο «Batman vs Superman: Dawn of Justice», σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ, μεμιάς δεκάδες άρθρα προσπαθούσαν να λύσουν το μυστήριο «αν είναι ταιριαστός για αυτό το ρόλο». Δεκάδες επίσης ήταν και οι φωτογραφίες που βγήκαν με τον ηθοποιό να κάνει τα πρώτα βήματα της μεταμόρφωσής του.
Μέχρι που ήρθε και το πρώτο τρέιλερ όπου είδαμε έναν «άλλο» Άφλεκ. Και όπως είναι αναμενόμενο μετά από όλη αυτή τη βαβούρα, η περιέργεια που μένει (ακόμα) να τον δούμε να ενσαρκώνει τον ήρωα-νυχτερίδα, μεγαλώνει. Να συμπληρώσουμε πως ο Άφλεκ δεν αρκέστηκε μόνο στην ερμηνεία του Μπάτμαν αλλά ετοιμάζεται να αναλάβει και μια νέα σκηνοθετική ανάγνωση του σούπερ ήρωα.



- Μάικλ Φασμπέντερ Αυτή τη χρονιά, διπλή θα είναι η κινηματογραφική έκπληξη από τον γοητευτικό Μάικλ Φασμπέντερ. Οι ρόλοι του ως ο γκουρού της Apple, Steve Jobs και ως σαιξπηρικός Macbeth μας κάνουν να αδημονούμε. Το «Steve Jobs» καταφτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το ερχόμενο φθινόπωρο (09/10 στις ΗΠΑ) και μάλιστα οι φήμες λένε πως αυτός ο ρόλος «μυρίζει»  Όσκαρ! Ο «Μacbeth» με πρωταγωνίστρια ένα ακόμη δυνατό όνομα, αυτό της Μαριόν Κοτιγιάρ, έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών με ανάμεικτες ωστόσο, αντιδράσεις.


- Χοακίν Φίνιξ

Στο «Irrational Man», δίπλα στην Έμα Στόουν, υποδύεται έναν μανιοκαταθλιπτικό καθηγητής φιλοσοφίας, που βρίσκει τον νόημα της ζωής στο πρόσωπο μιας φοιτήτριας του (Έμα Στόουν). Αυτή είναι η νέα ανάλαφρη κομεντί δια χειρός Γούντι Αλεν αλλά και η πρώτη φορά που ο Φίνιξ παίζει σε ταινία του συγκεκριμένου δημιουργού .


-  Μέριλ Στρίπ

Οι αμέτρητοι κινηματογραφικοί της ρόλοι έχουν σημειώσει αμέτρητες μεταμορφώσεις. Έρχεται μεταμορφωμένη για ακόμη μια φορά με το «Ricki and the Flash» του Τζόναθαν Ντέμι όπου υποδύεται την αμετανόητη frontman της ροκ μπάντας The Flash που κυνηγάει το όνειρό της και προσπαθεί παράλληλα να κρατήσει τις οικογενειακές ισορροπίες.


- Τομ Χάρντι
Στην γκανγκστερική ταινία «Legend» τον βλέπουμε «διπλά». Υποδύεται και τον Ρέτζι Κρέι αλλά και τον δίδυμο αδερφό του Ρόνι. Δύο διαβόητοι μεγαλομαφιόζοι που μεγαλουργούσαν στο Λονδίνο τις δεκαετίες  ’50 και ’60.  Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ ο οποίος έχει βραβευτεί με Όσκαρ Σεναρίου για το «Λος Άντζελες: Εμπιστευτικό». Από το πρώτο κιόλας τρέιλερ μας κέντρισε το ενδιαφέρον.


-  Ιαν Μακ Κέλεν
O ΜακΚέλεν ερμηνεύει εξαιρετικά τον διάσημο ντέντεκτιβ

Σέρλοκ Χολμς στο πολυαναμενόμενο «Mr. Holmes» του Μπιλ Κόντον. Ηλικιωμένος πλεόν, ο Χολμς, μένει στην εξοχή με την οικονόμο του και τον γιο της και παλεύει να λύσει το τελευταίο γρίφο που έχει μείνει άνεξιχνίαστος. Παράλληλα μάχεται να μην χάσει, λόγω ηλικίας, το μυαλό και τη μνήμη του, τα δύο μεγάλα του όπλα. Αυτός ο ρόλος ίσως του χαρίσει το πολυπόθητο Όσκαρ.

Παρασκευή Γιουβανάκη


αναδημοσίευση από cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου