Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Τέσσερις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που συντάραξαν το Hollywood


Τέσσερα μόνο ονόματα αδικοχαμένων προσώπων που είχαν μια θέση στο χώρο του Κινηματογράφου και με τον χαμό τους συγκλόνισαν τον πλανήτη.


Μέριλιν Μονρόε
Aυτοκτονία, ανθρωποκτονία ή Ιατρική αμέλεια? Τι προκάλεσε τελικά τον θάνατο της αείμνηστης Μονροε?
Αδερφοί Κένεντι, Φρανκ Σινάτρα, Μαφία, Μπάντι Κρέκο, Τζο ντι Μάτζιο, μερικά από τα ονόματα που εμπλέκονται στο χαμό της Αμερικανίδας σταρ. Ο χαμός της εκθαμβωτικής αυτής παρουσίας, εξακολουθεί να γεννάει μέχρι και σήμερα, δηλαδή πέντε δεκαετίες μετά,  τη μία εικασία μετά την άλλη, επικρατεί όμως περισσότερο αυτή της αυτοκτονίας. Λόγος αυτοκτονίας της ήταν λένε, η κατάθλιψη της για την αποτυχημένη της  καριέρα  αλλά και την αποτυχημένη προσωπική της ζωή. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε βαρβιτουρικά, έτσι είχε γεννηθεί  η υποψία ότι η Μέριλιν ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά, κάτι που δεν ισχύει. Οι γιατροί της που τόσο εμπιστευόταν, δεν δίσταζαν να την κακομεταχειριστούν.
Άλλες φήμες λένε πως δολοφονήθηκε από τη Μαφία που είχε σκοπό να εκδικηθεί τον τότε υπουργό δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος προσπαθούσε να πατάξει το έγκλημα, ενώ παράλληλα άλλοι υποστηρίζουν πως οι ίδιοι οι Κένεντι έβαλαν τη Μαφία να την εκτελέσει λόγω του ότι όπως είχε εκμυστηρευτεί και η ίδια σε κάποιον, ήξερε πολλά μυστικά των Κένεντι. Σκοτεινά μυστικά.
Το μυστήριο αυτό μάλλον θα είχε λυθεί προ πολλού αν κάποιοι δεν φρόντιζαν να εξαφανιστεί το  περιζήτητο «κόκκινο τετράδιο» όπου η Μέριλιν έγραφε τα πάντα...
Ημερομηνία θανάτου: 5 Αυγούστου 1962


Μπρους Λι
Το μυστήριο γύρω από το θάνατο του δασκάλου του Κουνγκ Φου, έδωσε τροφή για σενάρια συνομωσίας. Η επίσημη εκδοχή θανάτου αναφέρει ότι βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του ξενοδοχείου του. Αιτία θανάτου ήταν το εγκεφαλικό οίδημα που προκλήθηκε από αλλεργία από φάρμακο για τον πονοκέφαλο. Άλλη ανεπίσημη εκδοχή αναφέρει πως κάποιος, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, είχε αλλάξει μια ψεύτικη σφαίρα με αληθινή. Υπάρχει και μια ακόμη σκοτεινή εκδοχή που λέει πως μαφιόζοι του Χονγκ Κονγκ τον δολοφόνησαν γιατί ο Λι είχε αρνηθεί να τους πληρώσει για προστασία. Η περίπτωση υπερβολικής δόσης ναρκωτικών, υπάρχει και εδώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η θεωρία της «κατάρας του Μπρους Λι» ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με το θάνατο του γιου του, Μπράντον Λι, στα γυρίσματα της ταινία «Το Κοράκι», το 1993.
Νάταλι Γουντ
20 Ιουλίου 1938. Η Νάταλι Γουντ γεννιέται στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας.
28 Νοεμβρίου 1981.  Το πρωί εκείνο η Γουντ εντοπίστηκε να επιπλέει νεκρή σε έναν όρμο του νησιού Καταλίνα, σε απόσταση ενός μιλίου από το ιδιωτικό γιοτ με το οποίο, αυτή και ο άντρας της, ο ηθοποιός Ρόμπερτ Βάγκνερ, έκαναν τη θαλάσσια εκδρομή τους. Ένα ζευγάρι με πολυτάραχη σχέση. Μαζί με το ζευγάρι στην εκδρομή, ήταν και ο ηθοποιός Κρίστοφερ Γουόκεν.
O θάνατός της πολυβραβευμένη ηθοποιού παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστος. Μήπως ήταν δολοφονία; 
Η αυτοψία έδειξε ότι είχε γδαρσίματα στο σώμα, τα χέρια και στον λαιμό. Επίσης, βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα της και διαπιστώθηκε ότι είχε πάρει χάπια. «Ήταν ατύχημα», πίστευαν τότε. Όμως,  το 2012 βρέθηκαν ηχογραφημένα αποσπάσματα που έκαναν τις αρχές να αλλάξουν την αιτία θανάτου. Δεν θεωρείται πλέον ατύχημα, αλλά πνιγμός από αδιευκρίνιστα αίτια. 
Τα  νέα στοιχεία που έρχονται στο φως  πιθανότατα θα φέρουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον σύζυγο, Ρόμπερτ Βάγκνερ. Ο Βάγκνερ, όπως αποκαλύπτει το National Enquirer αλλά και η αυτοβιογραφία του, είχε πει ότι πριν εξαφανιστεί η Γουντ είχαν έναν μικρό τσακωμό...Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ο «μικρός τσακωμός»  ήταν στην πραγματικότητα ένας φοβερός καυγάς. 
Ισχυρές μαρτυρίες υποστηρίζουν, πως εκείνο το βράδυ η Γουντ, έπιασε τον Βάγκνερ στο κρεβάτι με τον Γουόκεν. 'Οταν τους είδε έτρεξε, έλυσε την μικρή βάρκα που υπήρχε πάνω στο πλοίο και επιχείρησε να φύγει. Καθώς όμως την έλυνε, έπεσε και έτσι έχασε τις αισθήσεις της και πνίγηκε.
Ο φάκελος της Νάταλι Γουντ είναι ακόμη ανοιχτός.


Τζιν Σίμπεργκ
"Με κομμένη την Ανάσα", 1960. Η πρώτη ταινία δια χειρός Ζαν-Λυκ Γκοντάρ. Πρωταγωνιστούν ο παράξενα γοητευτικός  Ζαν Πολ Μπελμοντό και ένα γλυκύτατο πρόσωπο που ξελόγιασε το φακό και εμάς του θεατές, η Αμερικανίδα Τζιν Σίμπεργκ. 
Στις 23 Αυγούστου 1970, η Τζιν φέρνει στον κόσμο ένα κορίτσι ονόματι Νίνα, το οποίο πεθαίνει δύο μέρες αργότερα. Η καριέρα και η ψυχολογία της Τζιν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε δεχτεί και συντονισμένη συκοφαντική επίθεση που προκάλεσε το FBI, για υποτιθέμενη αμφιβολία ταυτότητας του πατέρα του παιδιού της. Τον Αύγουστο του 1979, στην ηλικία των 40, αυτοκτονεί. Βρίσκεται νεκρή στο αμάξι της στο Παρίσι, εξαιτίας υπερβολικής δόσης βαρβιτουρικών.

Παρασκευή  Γιουβανάκη

αναδημοσίευση από cinemag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου