Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σινέ- προτάσες, Iούλιος 2015



OLD CLASSIC, Κλασσικές ταινίες από το ’60 & πριν:
 The Stranger  (1946)

Aν και έχει θεωρηθεί από τα πιο αδύναμα δημιουργήματα του Orson Welles, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη σπουδαιότητά του. Εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν αμφίσημο, μοναδικό ρόλο. Αξίζει να αναφερθεί πως ήταν η πρώτη ταινία που τόλμησε να δείξει στρατόπεδα συγκέντρωσης.





CINEFIL: 
Days of Being Wild/A Fei jingjyuhn (1990)


Σε σκηνοθεσία Kar Wai Wong. Χονγκ Κονγκ, 1960. Ο νεαρός Γιάντι έχει άστατη ερωτική ζωή καθώς αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα του χωρίς να τον ενδιαφέρει η άθλια ψυχολογική τους κατάσταση μετά από τον χωρισμό τους. Το μόνο που τον απασχολεί είναι να ανακαλύψει το όνομα της βιολογικής του μητέρας.
Ένα φιλμ που αποδεικνύει και προοικονομεί έναν πολλά υποσχόμενο σκηνοθέτη, με μοναδικό ύφος και ταλέντο.

Σινέ-διασκέδαση για όλους: 
The Princess Diaries (2001)
Εκτός από γλυκιά, ανάλαφρη εφηβική κομεντί του Garry Marshall αποτελεί και ένα από τα πρώτα υποκριτικά βήματα  μιας από τις πιο καταξιωμένε της γενιάς της, Anne Hathaway. Δίπλα της η αγαπημένη από το The Sound of Music, Julie Andrews. 
Μια συνηθισμένη και όχι ιδιαίτερα κοινωνική έφηβη, που μεγαλώνει με την διαζευγμένη μητέρα της, μαθαίνει ξαφνικά πως είναι πριγκίπισσα μια μικρής ευρωπαϊκής χώρας… 



SMALL DIAMONDS, αληθινά διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου:
Night on Earth (1991)
Μικρές ιστορίες με θέμα τη νύχτα πέντε οδηγών Ταξί που βρίσκονται εν ώρα εργασίας, σε πέντε διαφορετικές πόλεις του κόσμου.
Ένα μινιμαλιστικό διαμάντι από τον  Jim Jarmusch, με πρωταγωνιστές τους: Winona Ryder, Gena Rowlands, Lisanne Falk, Giancarlo Esposito, Isaach De Bankole.



Ταινίες χωρίς διθυραμβικές κριτικές αλλά εμείς τις γουστάρουμε:
The Best Offer (2013)

Ο σκηνοθέτης της αξέχαστης και πολυαγαπημένης ταινίας “Cinema Paradiso”, μας χαρίζει ακόμη μια μοναδική κινηματογραφική στιγμή. Ο Τornatore θα χτίσει με δεξιοτεχνία το γεμάτο σασπένς σκηνικό της ιστορίας, με την πολύτιμη βοήθεια και την ερμηνευτική απογείωση του G. Rush. Παράλληλα, η πανέμορφη φωτογραφία και η ατμοσφαιρική σκηνογραφία, που φανερώνουν και παράλληλα κρύβουν, δένουν κατάλληλα με το σκηνοθετικό κομμάτι. Το μουσικό κομμάτι βρίσκεται στα χέρια του Εnnio Μoricone


Καλή προβολή!
Παρασκευή Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου