Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

The November Man κριτική ταινίας

Σκηνοθεσία: Roger Donaldson
Ηθοποιοί: Pierce Brosnan, Olga Kurylenko, Eliza Taylor, Will Patton
Με κωδικό όνομα, ‘The November Man’, ο Πίτερ Ντέβερο  είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και καλά εκπαιδευμένος πρώην πράκτορας της CIA που παρασύρεται από την ήσυχη συνταξιοδότηση του, εξαιτίας μιας πολύ προσωπικής αποστολής. Πρέπει να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει την αλήθεια πίσω από μια συνωμοσία δεκαετιών. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μπιλ Γκρέιντζερ, «There Are No Spies», από την δημοφιλή σειρά βιβλίων "November Man", η ταινία είναι το απόλυτο κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, με φόντο τον κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας. 


  Ένας από τους αγαπημένους James Bond για πολλούς θεατές, είναι και ο φινετσάτος Brosnan. Ναι κακά τα ψέματα του πάει υπερβολικά αυτό το στυλ. Και επειδή μάλλον το ξέρει πως του πάει, επιστρέφει ξανά στα γνώριμα λημέρια της κατασκοπευτικής περιπέτειας ή αλλιώς στο "κουστούμι, πουκάμισο, πιστόλι". Μαζί με το πιστολίδι, ξανασυναντά και τον σκηνοθέτη Roger Donaldson μετά από 10 και βάλε χρόνια από την «Κορυφή του Δάντη».

Ο "Άνθρωπος του Νοέμβρη" έχει στυλ και αυτό το χρωστάει ξεκάθαρα στον πρωταγωνιστή. Ο πρωταγωνιστής Pierce Brosnan λοιπόν, που ξέρει να κρατά καλά το πιστόλι και μαζί και το ενδιαφέρον των θεατών, το απολαμβάνει που ξαναπαίζει τον James Bond. Η μόνη διαφορά αυτή τη φορά είναι η έλλειψη wow αμαξιών. 

Για να μην τα πολυλογούμε, εκτός από τις απολαυστικές σκηνές δράσης, καλό είναι να μην περιμένετε κάτι άλλο το συγκλονιστικό ειδικά από πλευρά σεναρίου... 

Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου