Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σινέ -Προτάσεις, Φεβρουάριος 2015

OLD CLASSIC, Κλασσικές ταινίες από το ’60 & πριν:
It's a Wonderful Life (1946)

Ο Τζορτζ Μπέιλι ( James Stewart) πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς. Ήθελε να ταξιδέψει και να σπουδάσει αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, καθώς έπρεπε να βοηθήσει τους γονείς του στη μικρή τους επιχείρηση που βρισκόταν πάντα σε κίνδυνο αγοράς από τον άπληστο επιχειρηματία της περιοχής Χένρι Πόττερ. 
Ένα εξαιρετικό μάθημα ζωής επί της οθόνης σε σκηνοθεσία Frank Capra. Γεμάτη αισιοδοξία, έχει μείνει έως και σήμερα μια από τις καλύτερες ταινίες που άφησε η κλασική εποχή του Hollywood.


 CINEFIL: 
Wild Duck (2013)
Συναντάμε για 1η φορά τον σκηνοθέτη Γ. Σακαρίδη με τη μεγάλου μήκους ταινία,“Wild Duck”.
Η ταινία αφηγείται μια τρυφερή διαπροσωπική σχέση, στην Ελλάδα του σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, και καθρεφτίζει τη διαμάχη μεταξύ της ηθικής και του προσωπικού συμφέροντος. 
Ένας χρεοκοπημένος μηχανικός τηλεπικοινωνιών (Αλέξανδρος Λογοθέτης) αναλαμβάνει να τσεκάρει μια υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών και η έρευνά του τον οδηγεί σε μια παράνομα τοποθετημένη μέσα σε πολυκατοικία κεραία.


 Σινέ-διασκέδαση για όλους: 

Tangled (2010)
Η μακρομαλλούσσα Ραπουνζέλ, έχει περάσει όλη τη ζωή της έγκλειστη σε κάστρο. Η γνωριμία της με έναν περαστικό απατεώνα, θα είναι η αρχή μιας θεαματικής περιπέτειας. Το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευάζεται από τους δημιουργούς του "Bolt".  
Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα animation των στούντιο της Disney, απολαυστικότατο με έξυπνο και πετυχημένο χιούμορ.


SMALL DIAMONDS, αληθινά διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου:
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Mια ιστορία διαδραματιζόμενη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδωμένη μέσα από τα αθώα μάτια του Μπρούνο, τον 8χρονο γιο του διοικητή σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, του οποίου η απαγορευμένη φιλία με ένα εβραιόπουλο από την άλλη πλευρά του φράχτη έχει εντυπωσιακές και απρόσμενες συνέπειες.
Μια ακόμη ταινία αναφερόμενη στα τραγικά χρόνια του φασισμού, τόσο διαφορετική όμως από τις άλλες. Ο Mark Herman παρουσιάζει ένα αληθινό διαμάντι του Ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου Κινηματογράφου. Βαθιά συγκινητική και ανθρώπινη ταινία.


Ταινίες χωρίς διθυραμβικές κριτικές αλλά εμείς τις γουστάρουμε:
This Boy's Life (1993)
Δραματική ταινία που πραγματεύεται τη ζωή ενός αντιδραστικού έφηβου και την καθημερινή κακοποίηση που δέχεται από τον αυταρχικό πατέρα του στην Αμερική των '50s. Οι Robert Deniro και Leonardo Di Carprio στους ηλεκτρισμένους ρόλους πατέρα και γιου, σε μια σχετικά άγνωστη ταινία της καριέρας τους και στην πρώτη συνεργασία τους. Ο Deniro δήλωσε θαυμασμένος από την υποκριτική παρουσία του μικρού DiCaprio.


Καλή προβολή!
Παρασκευή Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου