Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Tέσσερις ταινίες που αξίζει να δούμε στις "Νύχτες Πρεμιέρας".

Η στιγμή που από το καλοκαίρι ακόμη περιμέναμε, έφτασε! Σε ακριβώς τρεις ημέρες, δηλαδή στις 23/9, κάνει πρεμιέρα το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της πρωτεύουσας, το φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας". 
Έως και τις 4 Οκτωβρίου, το κινηματογραφικό φαινόμενο θα πρωταγωνιστεί στις αίθουσες Δαναός 1&2, Odeon Όπερα 1&2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Τεχνόπολη Δ.Α-Innovathens.
Οι αξιόλογες ταινίες πολλές, οι θεματικές και τα αφιερώματα το ίδιο. Έτσι, το να ξεχωρίσεις ελάχιστες ταινίες μονάχα, είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά έγινε μια προσπάθεια:


45 years – Andrew Haigh


Charlotte Rampling και Tom Courtenay στο δραματικό έργο που έρχεται από την Γερμανία και συγκεκριμένα από τον Andrew Haigh.
Η Kate Mercer ετοιμάζεται να γιορτάσει την 45η επέτειο γάμου με τον άντρα της. Ενώ οι ετοιμασίες προχωράνε γοργά, ένα γράμμα με παραλήπτη τον άντρα της καταφθάνει και πρόκειται να ανατρέψει τα πάντα.
Η ταινία βραβεύτηκε για τις εξαιρετικές ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού στη φετινή Berlinale.

IDEAL: Κυριακή 27/09 – 20:00



Nasty Baby – Sebastian Silva


Δραματική ταινία από τον Χιλιανό σκηνοθέτη Sebastian Silva με πρωταγωνίστρια την Kristen Wiig, μια ηθοποιό που έχουμε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους. Ένα γκέι ζευγάρι προσπαθεί να αποκτήσει παιδί με τη βοήθεια της καλύτερης τους φίλης, Poly.
Στην προσπάθεια τους αυτή, δεν αργούν να φανούν τα προβλήματα από εξωτερικούς παράγοντες.
Αξίζει να αναφερθεί πως το «Nasty Baby» έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στα φεστιβάλ που μέχρι τώρα έχει προβληθεί.

IDEAL: Παρασκευή 25/09 – 22:00


Μαριονέτες – Παντελής Καλατζής

Μετά από μια αξιόλογη πορεία και παρουσία σε διεθνή φεστιβάλ, ως σκηνοθέτης μικρού μήκους ταινιών και ντοκιμαντέρ αλλά και ως παραγωγός στην ταινία «Το Πλοίο για την Παλαιστίνη», το κινηματογραφικό παιδί του Κούνδουρου, μας παρουσιάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.
Πρωταγωνιστής του σεναρίου είναι ο Φίλιππος, ένας δημοσιογράφος που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια. Η άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του Στέργιου, ανατρέπει τη ζωή του ενώ ο ίδιος γίνεται ο επόμενος στόχος. Ψάχνοντας απαντήσεις, επιστρέφει στην Αθήνα, όπου κατά περίεργο τρόπο πολλοί τον βοηθούν στην αναζήτησή του. Είναι όμως τα στοιχεία που συλλέγει πραγματικά ή μια καλοστημένη παγίδα;

ODEON Όπερα 1: Τρίτη 29/09 – 20:00


Μικρού μήκους:


"E-Social" - Ναταλία Λαμπροπούλου.
Σενάριο: Σωτήρης Πετρίδης.

Διάρκεια /15' 

Ένα άκρως πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα sci-fi φιλμ που από τη στιγμή της πρεμιέρας του σημειώνει μεγάλη επιτυχία καθώς έχει προβληθεί σε πάνω από 15 παγκόσμια κινηματογραφικά φεστιβάλ, εκ των οποίων διακρίθηκε με το βραβείο ως  καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας στο φεστιβάλ Granite Planet, στον Καναδά!
Στο 2035, η εταιρία e-A&Ω προσφέρει στους πελάτες της τη δημιουργία ολογραμμάτων νεκρών προσώπων μέσα από τις πληροφορίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Άννα, έχοντας χάσει πρόσφατα τον άντρα της, αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του ολόγραμμα, κάτι που όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή.

Δαναός 1: Πέμπτη 1/10 -17:45

Παρασκευή Γιουβανάκη
Πηγή reel.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου