Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ricki and the Flash κριτική ταινίας

Σκηνοθεσία: Jonathan Demme
Ηθοποιοί: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Sebastian Stan, Audra McDonald, Nick Westrate, Rick Springfield

Η Meryl Streep με τατουάζ και δερμάτινα -δηλαδή σε ακόμη έναν ρόλο-έκπληξη.

To "Ricki and the Flash" αφηγείται την ιστορία μιας αμετανόητης frontman της Ροκ μπάντας The Flash, της Ricki, που αναγκάζεται να  επιστρέψει στη γενέτειρα της, όταν μαθαίνει πως η κόρη της χώρισε λίγο πριν το γάμο της. 

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Jonathan Demme-έχει σκηνοθετήσει το οσκαρικό «Η Σιωπή των Αμνών», ενώ το σενάριο έχει αναλάβει η οσκαρούχα σεναριογράφος Diablo Cody ("Juno"). Δύο αναγνωρισμένοι (αν μη τι άλλο η "Σιωπή των Αμνών" θεωρείται ένα ποιοτικό έργο, ένα από τα καλύτερα θρίλερ στην ιστορία της 7ης Τέχνης) κινηματογραφιστές- οπότε οι μεγάλες προσδοκίες ήταν αναπόφευκτες.

Τόσο η σκηνοθεσία όσο και το σενάριο, παραμένουν εγκλωβισμένα σε έναν άτολμο, υποτονικό κλοιό. Οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται είναι κλισέ αλλά και επιφανειακοί καθώς παραλείπονται σημαντικά στοιχεία του εσωτερικού τους κόσμου. Η σκηνοθεσία του Demme μοιάζει απούσα σε πολλά βασικά σημεία, όπως η πρώτη συνάντηση μητέρας-κόρη μετά από χρόνια, ενώ χαρίζει απλόχερα σκηνές με την ροκού Streep να παρουσιάζει ολόκληρα τα μουσικά κομμάτια, σαν σε συναυλία. Μεγάλης διάρκειας σκηνές που κουράζουν.

Η Streep υποδύεται μια συντηρητική (πραγματικά άξιο απορίας το τι συνέβαινε στο μυαλό της σεναριογράφου την ώρα της συγγραφής), χαζοχαρούμενη Ricki .
Ίσως για πρώτη φορά, ο υποκριτικός αυτός χαμαιλέοντας να μας αφήνει αδιάφορους. Η ερμηνεία της, υστερική και "δήθεν". 
To διασκεδάζει πάντως και δίνει την υποκριτική σκυτάλη στην κόρη της, Mamie Gummer, που ναι, καταφέρνει να κάνει την μητέρα της υπερήφανη. Το υποκριτικό ταλέντο δεν έχει σταματήσει στην μαμά Streep ευτυχώς!

Παρόλα αυτά, ίσως για μια βραδιά σε θερινό κινηματογράφο, να είναι καλή επιλογή.


Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου