Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σινε-προτάσεις, Σεπτέμβριος 2015OLD CLASSIC, Κλασσικές ταινίες από το ’60 & πριν:
Hangmen Also Die! (1943)

Ξεχώρισε σε μια επoχή που κυριαρχούσαν οι προπαγανδιστικές και αντιναζιστικές παραγωγές. Έχει χαρακτηριστεί ως η μία από τις πιο αντιφασιστικές ταινίες όλων των εποχών.
Ένα αριστουργηματικό έργο, σκηνοθετημένο από τον σπουδαίο Φριτζ Λανγκ και γραμμένο από τον τότε νεοφερμένο, Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Yπήρξε προτεινόμενο για δύο βραβεία Όσκαρ (το ένα από αυτά ήταν για την υπέροχη  μουσική του Χανς Άισλερ).
CINEFIL: 
Mr. X (2014)

Το πορτραίτο ενός μυστηριώδη κινηματογραφιστή, που αρνείται να έχει επαφές με τα media αλλά και με το κοινό. Η ταυτότητά του τον τοποθετεί στη λίστα με τους σημαντικότερους Ευρωπαίους κινηματογραφιστές.
Ένα ντοκιμαντέρ για τον ποιητικό Leos Carax, σε σκηνοθεσία Tessa Louise-Salome.
Σινέ-διασκέδαση για όλους: 
Inside Out (2015)

H Pixar έκανε και πάλι το θαύμα της. Η καινούρια της ταινία στέκεται επάξια απέναντι στα αγαπημένα "Wall-e" και "Up"
Ανθρώπινο και συγκινητικό.
Αριστουργηματικά δομημένο, με τα στοιχεία-όπλα που μόνο η Pixar γνωρίζει πολύ καλά πως να μεταχειρίζεται ώστε οι "παιδικές" ταινίες να μην απευθύνονται και να μην γοητεύουν μονάχα τις παιδικές ηλικίες.
SMALL DIAMONDS, αληθινά διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου:
Water Lilies (2007)

Ένα καλοκαίρι, δύο κορίτσια που αγαπάνε το κολύμπι, δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Celine Sciamma που έχει διττό ρόλο: 
αποδεικνύει πως πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτιδα και μαρτυρεί το μοναδικό σκηνοθετικό της ύφος. 
Παράλληλα, οι εξαιρετικές ερμηνευτικές παρουσίες των δύο κοριτσιών που πρωταγωνιστούν ανεβάζουν σε επίπεδο την ταινία- η Adele Haenel καταφέρνει να ξεχωρίζει από τότε..Ταινίες χωρίς διθυραμβικές κριτικές αλλά εμείς τις γουστάρουμε:
The Brothers Bloom (2008)
Ο σκηνοθέτης του ανεξάρτητου hit "Βrick", Rian Johnson δημιουργεί μια συμπαθητική κωμωδία-περιπέτεια και χαρίζει (σχεδόν) δύο ευχάριστες ώρες.
Δυο αδέλφια, επαγγελματίες απατεώνες, αποφασίζουν να κάνουν μια τελευταία δουλεία, που θα τους αποφέρει πολλά κέρδη. Ταυτόχρονα μια όμορφη γυναίκα αναστατώνει τις ζωές τους. 


         
Καλή προβολή!
Παρασκευή Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου