Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Minions κριτική ταινίας

Σκηνοθεσία: Pierre Coffin και Kyle Balda
Ηθοποιοί: Sandra Bullock, Steve Carell, Michael Keaton, Jon Hamm, Geoffrey Rush


Μια γερή, απολαυστική γεύση για το τι εστί, μικρά κίτρινα, γλωσσάδικα πλάσματα.
Mεταφερόμαστε στην προ "Dispicable" εποχή όταν ακόμη τα Minions έψαχναν απεγνωσμένα ένα αφεντικό, όχι όμως ένα οποιοδήποτε αφεντικό αλλά το πιο κακό και πονηρό.
Τα Minions έχουν κερδίσει εδώ και καιρό την αγάπη όχι μόνο των παιδιών, αλλά και όλων των ενηλίκων. Αιτία αυτού τα άπειρα video που κυκλοφορούσαν κατά καιρούς αλλά και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει η σημερινή τεχνολογία και τα social media και πάντα με πρωταγωνιστές τα minions . Και φυσικά οι παγκόσμιες εισπράξεις των δύο προηγούμενων ταινιών, όπου πρωταγωνίστησαν στο πλευρό του Γκρου.

Το σενάριο με έξυπνο και πετυχημένο χιούμορ μας απαντά στο ερώτημα "Πώς και από που ξετρύπωσαν τα κίτρινα πλασματάκια?".
Το ευχάριστο της υπόθεσης "Minions" δεν σταμάτα στο γεγονός του χιουμοριστικού σεναρίου, ευτυχώς. Οι περιπέτειες τους ξετυλίγονται μέσα από εύστοχες αναφορές σε άλλες ταινίες αλλά και στην παγκόσμια Ιστορία ενώ επιτυχημένες μουσικές επιλογές (“Happy Together"- Τhe Turtles,“Revolution" από Beatles κ.α) ακούγονται σε αρκετές σκηνές.

Στα συν της animation ταινίας προστίθενται οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν φωνητικά τους χρωματιστούς χαρακτήρες με πρώτη και απολαυστικότερη τη Sandra Bullock που χαρίζει αβίαστα τη φωνή της στην μοχθηρή Scarlett Overkill. Στην αρχή και στο τέλος της ταινίας ακούμε μια "χρωματιστή" φωνή. Είναι του αφηγητή-Geoffrey Rush που κάνει πολύ καλά τη δουλειά με την ειρωνεία του στα κατάλληλα σημεία.

Για αυτούς που αναρωτιούνται τι έπαιξε ρόλο στην έμπνευση για τη γέννηση τους, υποστηρίζεται ότι τα Minions είναι, κατά κάποιον τρόπο, ένας φόρος τιμής στον Charles Chaplin και Buster Keaton, στους πατέρες του κωμικού, βωβού αλλά σωματικά εκφραστικότατου κινηματογράφου απλά με την προσθήκη κάποιων ήχων, που συνιστούν την ιδιότυπη γλώσσα των minions.


Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου