Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Before I go to sleep κριτική ταινίας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Rowan Joffe
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Nicole Kidman, Colin Firth, Mark Strong 

  
   Colin Firth και Nicole Kidman συμπρωταγωνιστούν για 2η φορά -μετά το καλοκαιρινό δράμα “The railway man”, αυτή τη φορά στο ψυχολογικό θρίλερ «Before I go to sleep» που στηρίζεται στο ομώνυμο best seller του βρετανού συγγραφέα Στίβεν Τζ. Γουάτσον.  

   Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: «Μια γυναίκα, η Κριστίν Λούκας ξυπνάει κάθε μέρα, δίπλα σε έναν άντρα ο οποίος της εξηγεί πως είναι ο σύζυγός της ο Μπεν, χωρίς εκείνη να θυμάται τι έχει γίνει την προηγούμενη ή σε ολόκληρη την ζωή της μέχρι τότε, εξαιτίας ενός ατυχήματος. Με την βοήθεια ενός ψυχιάτρου και μιας φωτογραφικής μηχανής θα προσπαθήσει να ρίξει φως στο σκοτάδι της μνήμης της καθώς αναζητά την ταυτότητά της, και ανακαλύπτει στοιχεία που την κάνουν να αμφισβητεί την ιστορία του.»  
  
 “Βefore I go to sleep” ο ακριβής τίτλος της ταινίας και η πικρή αλήθεια είναι πως τον σκεφτόμουν τον ύπνο καθώς την παρακολουθούσα..
   
  Λοιπόν πιο σοβαρά τώρα. Μέχρι και τα μισά μια αγωνία την ένιωθες, ελάχιστα όμως και αυτό είναι το θέμα. Τα 2-3  ταρακουνήματα δεν φτάνουν  ώστε να κρατήσουν το θεατή προσηλωμένο στη θέση του. Μετά τη μέση, γίνεται όσο πιο προβλέψιμο μπορείτε να φανταστείτε. Πρωτοτυπία και ανατροπή, σίγουρα δεν εκφράζουν τα χαρακτηριστικά της  «Αμνησίας». Tο ενδιαφέρον γρήγορα περιορίζεται και πολύ εύκολα μαντεύει κανείς από την αστυνομική πλοκή το τέλος. 

  Έχεις την εντύπωση πως ακόμη και οι ηθοποιοί είναι στιγμές που  νιώθουν «τι κάνω εδώ?», παρά το γεγονός πως δίνουν σεβαστές ερμηνείες. Το αξιοσέβαστο cast είναι και το μοναδικό πλεονέκτημα της ταινίας (προσωπικά μόνο και μόνο για τον Colin Firth πήγα να τη δω).

  Όχι, δεν νομίζω να είναι καλή επιλογή για την κινηματογραφική αίθουσα για αυτήν τη βδομάδα! Προτιμήστε καλύτερα το πολιτικό θρίλερ “A most wanted man”.


Παρασκευή Γιουβανάκη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:  1.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου