Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

FRUITVALE STATION κριτική ταινίας


Σκηνοθεσία:  Ryan CooglerΗθοποιοί:  Michael B. Jordan, Octavia Spencer, Melonie Diaz, Ahna O'Reilly, Kevin Durand, Chad Michael Murray


 Ανεξάρτητη (κάνει μπαμ!) αμερικάνικη ταινία, βασισμένη σ’ένα πραγματικό γεγονός, αναδεικνύει την ανθρώπινη και τραγική διάσταση σ’ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που συντάραξε τις ΗΠΑ.



Κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι ένας 22χρονος αφροαμερικανός, ο Oscar Grant, που μετά την αποφυλάκισή του αναζητά έναν τρόπο να στήσει ξανά τη ζωή του. Προσπαθεί να αποκαταστήσει ξανά τόσο τον προσωπικό και συναισθηματικό του περίγυρο, όσο και τον επαγγελματικό ώστε να είναι σε θέση να φροντίζει την οικογένειά του και την 4χρονη κόρη του. Παρόλο που δεν είναι όλα ευνοϊκά, ποτέ δεν εγκαταλείπει τον αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής του. Όμως την τελευταία νύχτα του χρόνου, στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, ο Oscar Grant θα γίνει το θύμα της αποτρόπαιης βίας της εξουσίας.


Η ταινία κυλά με τους ρυθμούς ντοκιμαντέρ.
Παρακολουθούμε για 1 ώρα και κάτι, την καθημερινότητα του ήρωα και συγκεκριμένα την τελευταία  μέρα της ζωής του με τις προσπάθειες που κάνει για να βρει δουλειά. Διοργανώνοντας τα γενέθλια της μητέρας του αλλά και τις  προετοιμασίες για τη βραδινή έξοδο για το γιορτασμό της αλλαγής του χρόνου. 
Με flashback μαθαίνουμε για την περίοδο του Oscar στη φυλακή. Ώσπου έρχεται η τελευταία σκηνή στο Fruitvale station και ξυπνά η δράση αλλά (επιτέλους) και η αγωνία του θεατή.

Μαζί με τη μεγάλη αναμονή μέχρι να δούμε κάτι το ενδιαφέρον, ξενίζει και η επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς ο Michael B.Jordan μόνο για 22 ετών δε φαίνεται. Παρόλα αυτά η ερμηνεία του είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.


 Παρασκευή Γιουβανάκη
 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου