Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

PLANES:FIRE AND RESCUE κριτική ταινίας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Roberts Gannaway
HΘΟΠΟΙΟΙ:  Dane Cook, Ed Harris, Julie Bowen, Curtis Armstrong,  John Michael Higgins,

Έχοντας κερδίσει τον μεγάλο διαγωνισμό παρά τις πιθανότητες που δεν ήταν με το μέρος του, αυτό το spin off (sequel του “Cars” της Pixar, με άλλους χαρακτήρες), ξεκινά με τον συμπαθητικό χαρακτήρα Ντάστι, τον ήρωα του αεροδρομίου.
 
Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής:  «Η μηχανή του Ντάστι έχει καταστραφεί ολοσχερώς και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος Αναγκάζεται να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα, ανακαλύπτοντας έτσι την άγνωστη για αυτόν, ηρωική πλευρά του.»

...Να περιμένω να ακούσω και Νightwish σε μελλοντική animation ταινία της Disney??(όχι ότι θα το ‘θελα, αλλά έτσι από περιέργεια ρωτώ). Μετά το άκουσμα του κλασικού “Thunderstruck” (αυτούσιο)  των ΑC/DC στα «Αεροπλάνα 2», όλα είναι πιθανά! Ομολογώ πως με΄βαλε σε σκέψεις η επιλογή τέτοιου κομματιού σε ταινία-παραμυθάκι. Δεν ξέρω αν μου άρεσε. Οκ, το θετικό είναι πως η σκηνή στην οποία ακούστηκε το κομμάτι, ήταν αρκετά θεαματική (ίσως και η θεαματικότερη  των «Αεροπλάνων»).

Η Disney επιστρέφει λοιπόν, μετά το οσκαρικό “Frozen”, με τη συνέχεια του “Planes”, το “Planes: Fire And Rescue” κάτι που δεν πολυγεμίζει το μάτι. Είναι μια ιστορία ναι μεν ευχάριστη και ελκυστική για τα παιδάκια(μόνο), αλλά ως εκεί. Δηλαδή όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Το καλό είναι ότι πετάει και μερικά κοινωνικά μηνύματα. Καλοσύνη, ηρωισμός, αυτοθυσία, ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά ταινίας. Και ο Ντάστι τα έχει αυτά. Μάλλον κάθε παιδάκι θα θέλει να του μοιάζει.

Όσον αφορά την αφηγηματική ροή, έχει τον κλασικό έως αναμενόμενο παραδοσιακό χαρακτήρα (δεν μας κάνει εντύπωση). Αυτό που ευελπιστούσε να πετύχει η Disney, το πέτυχε. Τον εντυπωσιασμό.  Τα ειδικά εφέ της ταινίας, είναι άψογα. Εικόνα και ήχος, δουλεμένα σε άψογο επίπεδο, κάτι που χαρίζει διασκέδαση και γουρλωμένα μάτια στον θεατή -κυρίως στον μικρό θεατή…


Υ.Γ .Γονείς, αν δεν σας βγαίνει (ειδικά για 3D), κάντε το κορόιδο. Αναμένονται και άλλες φαντασμαγορικές ταινίες!



Παρασκευή Γιουβανάκη
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου