Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Daddy's home κριτική ταινίας



Σκηνοθεσία: Sean Anders, John Morris
Ηθοποιοί: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Thomas Haden Church, Linda Cardellini, Alessandra Ambrosio, Hannibal Buress
Πέντε χρόνια μετά την επιτυχημένη τους συνεργασία στην ταινία “The Other Guys” («Μπάτσοι από τον Πάγκο»), ο Γουίλ Φέρελ κι ο Μαρκ Γουόλμπεργκ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους σε μια "ξεκαρδιστική" κωμωδία καταστάσεων... Nαι, το ξεκαρδιστική μπαίνει αυτομάτως σε εισαγωγικά. Αν δείτε την ταινία, θα καταλάβετε.

O Μπραντ είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παντρεμένος με δύο παιδιά. Μόνο που τα παιδιά δεν είναι δικά του. Εκείνος είναι ο πατριός που προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τα παιδιά ως πατέρας. Όταν ο Ντάστι , ο μηχανόβιος υπερ-κουλ βιολογικός τους πατέρας που όλοι τον λατρεύουν, έρχεται για επίσκεψη στην πόλη, οι δύο μπαμπάδες μπαίνουν σε μία διαδικασία αθέμιτου ανταγωνισμού, προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι τελικά ο μπαμπάς.

Με ένα στεγνό και ανέμπνευστο σενάριο, ο σεναριογράφος θεωρεί/ελπίζει, πως αφού έχει ήδη στις πλάτες του την επιτυχία του "Horrible Bosses 2", θα ξεμπερδέψει αλλά και θα πιάσει την επιτυχία ξανά. Όχι. 
Τα εισιτήρια μπορεί όντως να τα κάνει αλλά το να πετύχει χιουμοριστικά ούτε καν, καθώς πρωταγωνιστεί εκτός από τα δύο μεγάλα ονόματα, και το "πιο προβλέψιμο πεθαίνεις".

Το σενάριο εκτός από διόλου πρωτότυπο είναι και αθεράπευτα χυδαίο και σεξιστικό καθώς οι γυναικείοι χαρακτήρες παρουσιάζονται  τέρμα αδιάφοροί φορώντας συνέχεια κομψά και σέξυ ρούχα και κοιτώντας με λαγνεία τα ανδρικά γενετικά όργανα.
Τέλος, το γεγονός ότι τo σενάριο ανέλαβαν τέσσερις (4!!!) ολόκληροι σεναριογράφοι, το αφήνουμε εντελώς ασχολίαστο.

Βαθμολογία: 1.5/5
Παρασκευη Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου