Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

10+3 λόγοι για να παρακολουθήσετε τη σειρά "Big Little Lies" της ΗΒΟ.1. Ολοκληρώνεται στο κατάλληλο σημείο, δίχως σεναριακές κοιλιές και σάλτσες.

2. Είναι άκρως εθιστική.

3. Για τις υπέροχες ερμηνείες των πρωταγωνιστών Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley (που' ναι μόλις 26 χρονών και παίζει εκπληκτικά μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τον 5χρονο γιο της και έχοντας ένα αρκετά σκοτεινό παρελθόν), Alexander Skarsgard (η μεγάλη έκπληξη!), Laura Dern, αλλά και ολόκληρου του καστ.

4. Γιατί σου δίνει τροφή για σκέψη μέσα από την πετυχημένη κοινωνική σάτιρα του σεναρίου, και όχι μόνο αχρείαστη, ωμή βία όπως άλλες επιτυχημένες σειρές της HBO.
5. Γιατί η ιστορία της έχει θάρρος και βλέπει κατάματα τις αντιξοότητες και τις ανωμαλίες που υπάρχουν και παραμένουν καλά κρυμμένες πίσω από τις κοινωνικές βιτρίνες. 

6. Γιατί το να προκαλέσει τους θεατές επίτηδες και δίχως ουσιαστικό λόγο, την αφήνει παγερά αδιάφορη.
7. Eπιτέλους μια σειρά που αποδεικνύει πως είναι δυνατόν να υπάρξουν πραγματική φιλία και υποστήριξη ανάμεσα στις γυναίκες και όχι μόνο ζήλιες ή ίντριγκες.

8. Δεν σε αφήνει στιγμή να αδιαφορήσεις ή έστω να χαλαρώσεις, με τα τρελά παιχνίδια που κάνει το μοντάζ. Ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο δεν μπορείς να πάρεις ανάσα από την  αγωνία που' χει χτυπήσει κόκκινο!

9. Γιατί ασχολείται με τόλμη και σοβαρότητα με τα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει μια γυναίκα (επαγγελματίας, μητέρα).
Τα αναγνωρίζει αγνοώντας επιδεικτικά οποιοδήποτε είδος ταμπού και τους δίνει λύσεις.


10. Έχει υπέροχο soundtrack με κομμάτια που έχουν επιλεχτεί πανέξυπνα για την κάθε σκηνή.

11. Γιατί μπορεί να φαίνεται μια καθαρά γυναικεία σειρά αλλά απευθύνεται σε όλους και όλες μέσα από τον ανθρωπισμό που τη χαρακτηρίζει.

12. Γιατί ο μυθοπλαστικός ανθρωπισμός της σε κάνει να ελπίζεις πως υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και στον έξω κόσμο, στη σύγχρονη κοινωνία.

13. Γιατί κάποια στιγμή θα αναδειχθεί η καλύτερη σειρά του 2017. Θυμηθείτε με. 


Παρασκευή Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου