Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Love Actually...Επειδή το απαιτούν οι μέρες!


Ναι, οι περισσότεροι μάλλον την έχετε δει και ίσως έχετε βαρεθεί να τη βλέπετε στις Χριστουγεννιάτικες προτάσεις, αλλά δεν πειράζει! Προσωπικά την είχα δει πολύ πολύ παλιά και δεν τη θυμόμουν ιδιαίτερα, ώσπου με παρότρυνση-πρήξιμο μια φίλης μου (Ξένια για 'σένα λέω!) κάθισα να τη ξαναδώ. Και δεν το μετάνιωσα!

Για όσους δεν το ξέρετε, το "Love Actually" είναι μια σπονδυλωτή ταινία που παρουσιάζει 8 ιστορίες ζευγαριών που μπλέκουν με άξονα τον έρωτα, κάπου στο γκρίζο Λονδίνο(Αααχ Λονδίνο!) παραμονές Χριστουγέννων. Όπως καταλάβατε έχουμε να κάνουμε με μια ρομαντική κομεντί, κλασσική πλέον για το είδος αυτό, από τους δημιουργούς του "Four weddings and a funeral".

Είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για αυτές τις μέρες αφού σφύζει από γιορτινή διάθεση και ατμόσφαιρα. Είναι διασκεδαστική, χαρούμενη, ζεστή (τα πλάνα της φωτίζονται από μια υπέροχη φωτογραφία και έχουν υπέροχα χρώματα), συγκινητική. Αλλά δεν είναι "μόνο" τα παραπάνω...Πρωταγωνιστούν ένα μάτσο από αγαπημένους ηθοποιούς -Liam Neeson, Hugh Grant, Emma Thompson, Colin Firth, Keira Knightley κ.α, και ένα μάτσο από αγαπημένα μουσικά κομμάτια, χριστουγεννιάτικα και μη...ε όλα αυτά νομίζω είναι αρκετά ώστε να σε κάνουν να την αγαπήσεις και να θες να τη βλέπεις κάθε τέτοιες μέρες! 


Παρακολουθούμε διαφορετικές περιπτώσεις αγάπης και έρωτα, ξαφνικού και μη, σε ποικίλες ηλικίες. Μερικές ιστορίες ευχάριστες, μερικές όχι, γιατί ο έρωτας δεν είναι πάντα ευχάριστος και ολοκληρωμένος..Δυστυχώς όμως υπάρχει και η περίπτωση της υπαλλήλου-τσούλας που ξεδιάντροπα την πέφτει στο παντρεμένο αφεντικό της (καλά και αυτός δεν πάει πίσω). Τέλος πάντων το ξεχνάμε αυτό!

A! και μην ξεχάσω κάτι πολύ σημαντικό: αποκορύφωση του ηθικού διδάγματος της ταινίας "Αll you need is love", είναι τα πλάνα που εμφανίζονται προς το τέλος, με πραγματικές εικόνες στιγμών όπου ο κόσμος αγκαλιάζεται στις αφίξεις αεροδρομίου!

Υ.Γ. Είναι από τις ταινίες με εκείνες τις σκηνές με τα wanna be ζευγάρια, και παρακαλάς να αρπάξει ο ένας τον άλλον και να φιληθούν επιτέλους!


Καλή προβολή και καλές γιορτές!
Παρασκευή Γιουβανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου