Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Dumb and Dumber To Κριτική Ταινίας

Σκηνοθεσία : Bobby Farrelly & Peter Farrelly.
Ηθοποιοί : Jim Carrey, Jeff Daniels, Laurie Holden, Kathleen Turner,Steve Tom,Paul Blackthorne



Με είκοσι χρόνια καθυστέρηση έρχεται το sequel για την μεγάλη τότε εμπορική επιτυχία του "Ηλίθιου και του Πανηλίθιου". Το 1994 μια ταινία με ιδιόρρυθμο χιούμορ είχε κάνει εντύπωση, δυστυχώς όμως το sequel όχι απλώς ήρθε πολύ αργά αλλά φαίνεται και τελείως αχρείαστο, μοιάζει να 'ναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η υπόθεση είναι η εξής :  Ύστερα από είκοσι χρόνια ο Lloyd (Jimmy Carrey) αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να σταματήσει την φάρσα προς τον φίλο του Harry (Jef Daniels) , ο οποίος του στάθηκε τόσα χρόνια και τον φρόντισε. Μαζί αρχίζουν ένα ταξίδι , καθώς βρίσκουν ένα ξεχασμένο προ εικοσαετίας γράμμα από μια πρώην του Harry που τον πληροφορεί πως έχουν μια κόρη, για να σμίξει ο Harry με την κόρη του. 

Πολλά ευτράπελα, χοντροκομμένο χιούμορ και σεξουαλικά ανέκδοτα μεταξύ των δυο φίλων που φτάνουν τα όρια του ανιαρού σε πολλά σημεία. Πολλές θεωριτικά αστείες ατάκες "πέφτουν" στο πάτωμα χωρίς να ακουμπήσουν. Η ίδια συνταγή με την original ταινία χωρίς ούτε σταγόνα πρωτοτυπίας. Είναι σαν να βλέπουμε την ίδια ταινία μόνο που οι ηθοποιοί έχουν φρονιμέψει. Μόνο εμφανισιακά γιατί οι χαρακτήρες είναι πιο παιδαριώδεις από ποτέ.
Από σκηνοθετικής άποψης η ταινία είναι πολύ μέτρια χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο.

Το σενάριο ανιαρό και η πλοκή έχει πολλά κενά και κάνει κοιλιά σε ποικίλα σημεία.

Το γέγονος ότι δύο αξιόλογοι ηθοποιοί δέχτηκαν να συμμετέχουν ξανά στην ταινία είναι κάτι αξιοπερίεργο και  συγχρόνως το μόνο που ίσως ανεβάζει την ταινία.
Άμα θέλετε μια ταινία για να περάσετε την ώρα σας, και έχετε περιέργεια να δείτε πως είναι το sequel του "ηλίθιου και του πανηλίθιου" δείτε το. Άμα όμως ψάχνετε μια καλοφτιαγμένη ταινία για το cinema υπάρχουν και καλύτερες επιλογές!

Αγγελίδου Ιλόνα,
Film Critiques
Βαθμολογία : 1,5/5

Υ.Γ. Το 1,5/5 πάει ξεκάθαρα για το πρωταγωνιστικό δίδυμο και τις ελάχιστες στιγμές γέλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου