Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

"Eθνική Ελλάδος"

Νέα τηλεοπτική σειρά* δια χειρός Γιώργου Καπουτζίδη.



Όλοι μας τον τελευταίο (τηλεοπτικό) καιρό έχουμε φάει μεγάλη πίκρα και απογοήτευση από τις ανύπαρκτες σχεδόν, ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που (δεν) πρωταγωνιστούν στην ελληνική τηλεόραση. Για αυτό το λόγο, δεν περίμενα μέσα στα τελευταία χρόνια να με γοητεύσει τόσο μια ελληνική σειρά και να με κάνει να ανυπομονώ για το "επόμενο επεισόδιο".

Ο λόγος φυσικά γίνεται για την "Εθνική Ελλάδος", μια ευρηματική και ανθρώπινη σειρά γεμάτη κοινωνικά μηνύματα, που υπογράφει ο -το λιγότερο ταλαντούχος σεναριογράφος, Γιώργος Καπουτζίδης. Η τελευταία του δουλειά ήταν το αξέχαστο, αγαπημένο "Στο Παρά 5" (δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην κατάλαβε σε ποια σειρά αναφέρομαι) που το είδαμε και συνεχίζουμε να το βλέπουμε ξανά ξανά. Όταν μας προκαλούσε απεριόριστο γέλιο με την αφέλεια της Ντάλιας και της Ζουμπουλίας και τις απορίες τους για κάθε τι το εξωγήινο -για τα μάτια τους πάντα, έθιγε παράλληλα την πολιτική διαφθορά και όχι μόνο.

Έχει το ταλέντο να παρουσιάζει τα κακώς κείμενα και να μας προβληματίζει μέσα από καταστάσεις αβίαστου χιούμορ. Και για αυτό τον ξεχωρίζουμε.

Στην "Eθνική Ελλάδος", έρχεται πιο σοβαρός -αλλά δίχως να χάσει το ξεχωριστό του χιούμορ, να θίξει την έσχατη κατάσταση στην οποία 'επιβιώνει' η ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια. Διαρκής αναζήτηση για επάγγελμα, φασισμός και σημαιάκια με σβάστικες, χρήματα που δεν "τα φάγαμε μαζί", απραξία των εθνικών παραγόντων προς τα κοινά (ΜΜΕ για παράδειγμα), όλα αυτά πρωταγωνιστούν στο νέο "δεν πρέπει να χάσετε" τηλεοπτικό σήριαλ.

Υ.Γ.  Πέρα από όλα τα παραπάνω, μαθαίνουμε και τι είναι το curling (ομολογώ πως αγνοούσα την ύπαρξη του!).
Υ.Γ.2  Εκεί που είχαμε να περιμένουμε την κάθε Δευτέρα για το "Παρά Πέντε", τώρα έχουμε την Τρίτη...


Παρασκευή Γιουβανάκη

*Κάθε Τρίτη, 22:30 στο Μega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου