Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

What if κριτική ταινίας

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Michael Dowse
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Megan Park, Adam Driver


Γλυκανάλατος ρομαντισμός, ταιριαστό πρωταγωνιστικό δίδυμο, σε καναδική παραγωγή που αγγίζει κάτι πολύ λίγο από το "(500) Days of Summer".
 
H υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: "O Wallace έχει περάσει από μία σειρά αποτυχημένων ερωτικών σχέσεων μέχρι που γνωρίζει την Chantry, με την οποία δημιουργεί μία αυτόματη σύνδεση. Εκείνη, ωστόσο, έχει μακροχρόνια σχέση με κάποιον άλλο και συζούν. Έτσι, ο Wallace και η Chantry πρέπει να βρουν μία λύση που να μη κάνει τις ζωές τους πολύπλοκες.."

Νομίζω πως θα ξεκινήσω με τα αρνητικά...ναι αυτό θα κάνω!

To "What if" είναι από τις ρομαντικές κομεντί που αν τύχει και δεν τις δεις ποτέ, δεν χάνεις κάτι το ιδιαίτερο(μην πω και απολύτως τίποτα!)

 Έλλειψη πρωτοτυπίας από πλευράς σεναρίου, κάνει μπαμ από τις πρώτες κιόλας σκηνές. Ένα σενάριο γεμάτο clishe. O γλυκούλης, nerd πρωταγωνιστής, με τον πάντα πολυλογά σε επίπεδα ανοησίας, κολλητό, που τυχαίνει να βρει την ευτυχία αμέσως, σε σύγκριση με τον γλυκούλη πρωταγωνιστή, που τόσο το επιθυμεί. Τον γλυκούλη χαρακτήρα, δεν τον περιτριγυρίζει μόνο ο κλασικά περίεργος κολλητός, αλλά και η κλασικά cool αδερφή του που φέρεται εξίσου αλλόκοτα όπως ο κολλητός του,ορισμένες φορές! Α! και ζούνε μαζί! (ακόμη ένα κοινότυπο στοιχείο).

Επαναλαμβάνω όπως βλέπετε, τη λέξη "γλυκούλης", γιατί αυτό το χαρακτηριστικό κυλά σε όλο το μήκος της ταινίας. Το χαρακτηριστικό του¨γλυκούλι".
 Ο  Daniel Radcliffe ταιριάζει γάντι στον ρόλο αυτό. Είναι ο αξιαγάπητος νεαρός, με το ωραίο ντύσιμο, που θα σε συνοδεύσει το βράδυ στο σπίτι, αλλά κάπου εκεί θα πάρει τη γείωση του, καθώς θα μάθει πως η κοπέλα που του 'χει κεντρίζει το ενδιαφέρον, έχει ήδη σχέση.

Αλλά υποκριτικά, δεν πείθει. Τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση, δεν πείθει. Νιώθεις πως προσπαθεί πολύ (ενώ δεν χρειάζεται), για κάτι. Πάντως να του αναγνωρίσουμε πως καταφέρνει να δημιουργήσει μια όμορφη χημεία με τους συμπρωταγωνιστές του, και αυτό βγαίνει στο πανί.

 Το καλό με το "Φίλοι ή κάτι παραπάνω" είναι πως έχει αρκετές goofy στιγμές. Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που παίρνουν μέρος, φαντάζουν ιδανική συνέχεια της ζωής του χαρακτήρα.

  Ένα ζευγάρι ηθοποιών, με καταγάλανα μάτια, που ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους ,υποδύονται το wanna be ερωτικό δίδυμο. 

 Η Zoe Kazan, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για την ερωτική σύντροφο του Radcliffe, και το αντίστοιχο.
 Η Chantry που την υποδύεται η Zoe Kazan, είναι σχεδιάστρια cartoon στο επάγγελμα. Ένα  ξεχωριστό στοιχείο της ταινίας, είναι το animation που απεικονίζει την πρωταγωνίστρια σε αρκετές σεκανς, το οποίο κάνει την εμφάνισή του στην οθόνη σαν τη συνέχεια της δουλειάς που έρχεται από τα χέρια της κοπέλας.

 Τέλος, τα γυρίσματα στους όμορφους δρόμους του Τορόντο, είναι ένα ακόμη συν, καθώς προσθέτει περισσότερο ρομαντισμό.

 Αν τo μόνο που θέλετε είναι μια δόση ρομαντισμού και χαλαρής ώρας, το "What if" είναι η κατάλληλη επιλογή για αυτή τη βδομάδα!



Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία: 2.5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου