Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Horrible Bosses 2 κριτική ταινίας

Σκηνοθεσία: Sean Anders
Ηθοποιοί:  Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Chris Pine, Christoph Waltz, Kevin Spacey, Jamie Foxx
Έχοντας βαρεθεί να δίνουν λογαριασμό σε προϊστάμενους, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κούρτ αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά των εαυτών τους, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση. Ένας επιτήδειος επενδυτής αποσύρει όμως ξαφνικά την οικονομική του υποστήριξη, αφήνοντας τους στα κρύα του λουτρού. Εξαπατημένοι, απογοητευμένοι και χωρίς νομική βοήθεια, οι τρεις επίδοξοι επιχειρηματίες σχεδιάζουν να απαγάγουν τον ενήλικο γιο του επενδυτή για να τον εκβιάσουν ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας τους. 

Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης κωμωδίας του 2011 "Αφεντικά για Σκότωμα", και επανενώνει τους σταρ Jason Bateman, Charlie Day και Jason Sudeikis στους δημοφιλείς ρόλους των υπαλλήλων που ζητούν εκδίκηση. 

To πρώτο "Horrible Bosses", το είδαμε, γελάσαμε πολύ και το ξεχωρίσαμε. Έρχεται το δεύτερο μέρος τώρα, διότι ως γνωστό, στην χώρα της Αμερικής ότι σημειώνει επιτυχία θα έχει οπωσδήποτε μια συνέχεια, και ας είναι και χάλια! Το δεύτερο λοιπόν μέρος των "Αφεντικών", δεν είναι καθαρό χάλι αλλά δεν φτάνει σε τίποτα τον πρόγονό του. Γιατι? Επειδή είναι πολύ πιο φλύαρο και αχρείαστα μεγάλο -η διάρκεια του είναι θα ήταν καλύτερο να σταματούσε στα είκοσι λεπτά λιγότερο (άκου σχεδόν δύωρο μια κωμωδία!) Επίσης είναι υπερβολικό όσον αφορά κάποιες καταστάσεις που παρουσιάζονται στο σενάριο. Kαι το κυριότερο? Πολύ λιγότερο κάφρικο από το πρώτο! Ναι, είναι το χειρότερο αυτό, γιατί ας μην ξεχνάμε πως αρχικά το αγαπήσαμε για το απολαυστικότατο κάφρικο χιούμορ του! 

Όσον αφορά το cast, ένας σμήνος από αστέρες! Από τους "παλιούς" η Jennifer Aniston παραμένει τρομερά σέξυ ως η σεξομανής οδοντίατρος. Οι Kevin Spacey και  Jamie Foxx  αν και εμφανίζονται πολύ λίγο, παραμένουν απολαυστικοί κάφροι. Από τα νέα μεγάλα ονόματα που μπήκαν στην παρέα των "Bosses", τον Christoph Waltz εκεί που περιμένουμε να τον απολαύσουμε, διότι αυτός ο άνθρωπος είναι φοβερός όταν κάνει τον κακό, τρώμε μια κανονικότατη γείωση! Ο ρόλος του, ανύπαρκτος σχεδόν! Ο "γιος" του Chris Pine, που εμφανίζεται πολύ περισσότερο, φαίνεται να το διασκεδάζει και ομολογούμε πως του πάει πολύ περισσότερο ο κωμικός ρόλος του τρελού παρά εκείνος του γόη-"λιώνουν κορίτσια" πρίγκιπα.

Παρασκευή Γιουβανάκη
Βαθμολογία 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου