Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

CHINESE PUZZLE (Casse-tête Chinois)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cédric Klapisch
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Romain Duris, Kelly Reilly, Cécile de France, Sandrine Holt, Vanessa Guide, Audrey Tautou

 Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής: “Χωρισμένος πλέον από τη Wendy (Kelly Reilly), η οποία έχει πάρει τα δύο παιδιά τους στη Νέα Υόρκη, ο Xavier (Romain Duris) μετακομίζει από το Παρίσι στο Μανχάταν, όπου αναζητά σπίτι, προσπαθεί να τελειώσει το μυθιστόρημά του και να υποδεχτεί το νεογέννητο παιδί της λεσβίας φίλης του Isabelle (Cécile de France), του οποίου είναι πατέρας!”

…Ποια Γαλλίδα στην Αμερική (Μανχάταν, sorry) ρε παιδιά?! Τραβάμε τα μαλλιά μας! Μεγάλη απόσταση ο ελληνικός τίτλος (πες μας και κάτι καινούριο), όχι μόνο από τον original, αλλά (και αυτό είναι το πιο τραγικό) κυρίως από την υπόθεση του σεναρίου. Γάλλ-ος είναι ο πρωταγωνιστής που μετακομίζει στα ξαφνικά στο Μανχάταν, όχι Γαλλ-ίδα! Επίσης αν έχετε σκοπό να τη δείτε λόγω της αγαπημένης σας και υποτιθέμενης πρωταγωνίστριας Audrey Tautou, ΜΗΝ το κάνετε, καθώς η εμφάνιςή της διαρκεί το πάρα πολύ 10 λεπτά (άσε που εμφανίζεται μετά τα μισά – έχεις ξεχάσει κιόλας την ύπαρξή της στην ταινία). Ουφ, τα’πα! Ξέρω δεν είναι και η πιο ενθαρρυντική αρχή αλλά ένιωθα την ανάγκη να σας προειδοποιήσω.…

Ο σκηνοθέτης Cédric Klapisch λοιπόν (που έχει αναλάβει και το σενάριο της ταινίας) των «Euroflirt» και του «Ρωσικές Κούκλες» ολοκληρώνει την ιστορία των δύο προηγούμενων ταινιών, επιστρατεύοντας για ακόμη μια φορά τον γοητευτικό Romain Duris στον πρωταγωνιστικό ρόλο (αυτός μόνο, όχι και η Tautou μαζί!) και παρουσιάζει μια ανάλαφρη, λιγάκι διασκεδαστική (χαζο)κομεντί, και μεγάλη σε διάρκεια (η μιάμιση ώρα θα ήταν υπεραρκετή και έτσι ίσως να μας έκανε να την εκτιμήσουμε σαν ταινία).

Το τέλος του, σίγουρα αναμενόμενο, όμως μέχρι να ‘ρθει, κάτι ψιλογελάκια τα ρίχνουμε είναι η αλήθεια. Παράλληλα, ενδιαφέρουσα και γεμάτη αυτοπεποίθηση φαίνεται η σκηνοθεσία του Klapisch καθώς προσθέτει και το στοιχείο του animation σε μερικά σημεία. Συνοψίζοντας, δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, οπότε η  περίπτωση του dvd είναι μια χαρά αρκετή!


Παρασκευή Γιουβανάκη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου